Click ... Terima kasih.

Click Me! Click Me! Thanks
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Ingatkan daku...
Ingatkan kesilapan dan kesalahanku kerana Sayangmu,
Bukan kerana benci dan cemburu...
{wansiti}

Search

POST-TO-DO

DEALER TOPUP MALAYSIA
SEWA RUMAH DI KOTA BHARU, KELANTAN PENGANGKUTAN DISEDIAKAN
Tambah PENDAPATAN Paling Mudah Dengan SIMPAN EMAS!!!

Cara Transfer Kredit Umobile

SEMALAM ada agent topup kami, Emeer yang nak port-in nombor Umobile kepada OneXOX, kebetulan pula dia baru topup fon tu RM10.

Sebelum port-in dilakukan, kredit Umobile tu kena dikosongkan dahulu. Jika tak, sayanglah, burnt topup tu...huuuuu

Kami pula tiada pengalaman guna Umobile ni,
Jadi, jom kita buat bacaan & rujukan di google, dan 'combine' isi-isi tu di sini untuk rujukan sesiapa sahaja:

Cara topup UMOBILE yang kami jumpa:
Cara Reload / Topup
Dail *138*16 digit pin topup#

Cara untuk semak baki kredit UMobile:
Cara Semak Kredit (i)
*118*8#

Cara Semak Kredit (ii)
1. Taip *118# dan tekan CALL.
2. Apabila MENU U-MOBILE keluar, pilih 'Account Information'.
3. Kemudian pilih 'Credit Balance'. Baki anda akan diberitahu.

Cara transfer kredit Umobile INTERNATIONAL adalah jumpa:
WHAT IS INTERNATIONAL AIRTIME TRANSFER?
International Airtime Transfer is a value added service which allows U Mobile subscriber to transfer their mobile airtime credits to overseas prepaid mobile account.

Kami tak pernah guna Umobile, jadi belum 'hands-on' untuk transfer kredit umobile ni sendiri.
Tapi, cara ini boleh dicuba!

Cara transfer kredit Umobile

Selamat mencuba! ^_^

Suka entri ini? (=^_^=)

comment 32 comments:

Mohammad Akmalnaim on October 29, 2015 at 8:46 AM said...

Boleh ke transfer kredit umobile ke umobile dlm negara yg sama??

Nurshahhida Mohd Husini on January 5, 2016 at 11:02 PM said...

Tapi x ada malaysia pon

Nurshahhida Mohd Husini on January 5, 2016 at 11:03 PM said...

Tapi x ada malaysia pun😯

Dealer Topup Malaysia said...

Kepada Mohammad Akmalnaim & Nurshahhida Mohd Husini.

Pertanyaan lanjut, perlu hubungi dealer Umobile yang terdekat dengan anda. ^_^

Nadia Eljie on March 1, 2016 at 4:54 PM said...

Malaslysia xde buat werkkk

Achmad Azizy Azizy Achmad on May 20, 2016 at 8:59 AM said...

Maaf, oya klo pinjam pulza k pusat U mobile bsa nggak....?
Balaz.

Achmad Azizy Azizy Achmad on May 20, 2016 at 9:01 AM said...

Maaf, oya klo pinjam pulza k pusat U mobile bsa nggak....?
Balaz.

Achmad Azizy Azizy Achmad on May 20, 2016 at 9:01 AM said...

Maaf, oya klo pinjam pulza k pusat U mobile bsa nggak....?
Balaz.

hazleen on August 3, 2016 at 6:37 PM said...

Bodohnye lahai.. nk transfer luar negara buat hape. Patutnye dahulukan yg dlm malaysia ni. Baddigollll

Dealer Topup Malaysia said...

Achmad Azizy:
HUbungi dealer Umobile terdekat anda.

Jika nak guna talian Tunetalk atau Onexox, hubungi kami
+6010 515 6449

Dealer Topup Malaysia said...

Nadia Eljie:
Takde lah...
Untuk lebih pasti,
HUbungi dealer Umobile terdekat anda.

Jika nak guna talian Tunetalk atau ONEXOX, hubungi kami
+6010 515 6449

Dealer Topup Malaysia said...

hazleen,

Takde lah...
Untuk lebih pasti,
HUbungi dealer Umobile terdekat anda.

Jika nak guna talian Tunetalk atau ONEXOX, hubungi kami
+6010 515 6449

Anonymous said...

hurm, sedih buat penguna umobile

Tm B E R K A T Resources on October 9, 2016 at 11:15 AM said...

Boleh ke kalau kita nak share top up umobile kepafa umobile..kalau boleh...macamana caranya..tQ

Unknown on November 8, 2016 at 5:02 PM said...

Boleh saya tahu... Macam mana nak transfer umobile ke maxis

Ayie 78 on November 22, 2016 at 11:53 PM said...

Boleh...*118*3*7# kemudian tekan call...

Ayie 78 on November 22, 2016 at 11:54 PM said...

Boleh...tekan *118*3*7# and call...

Ayie 78 on November 23, 2016 at 12:02 AM said...

Ada.. *118*3*7# and call

Ayie 78 on November 23, 2016 at 12:02 AM said...

Ada... *118*3*7# and call

Ayie 78 on November 23, 2016 at 12:06 AM said...

Ada.. *118*3*7# and call

Ayie 78 on November 23, 2016 at 12:07 AM said...

Boleh...*118*3*7# kemudian tekan call...

Unknown on January 16, 2017 at 12:27 PM said...

Hi ida

Unknown on January 16, 2017 at 12:27 PM said...

Hi ida

Unknown on January 16, 2017 at 12:27 PM said...

Hi ida

Unknown on August 18, 2017 at 12:41 PM said...

Macam mana nak transfer kredit umobile ke maxis ye?

Unknown on August 30, 2017 at 3:39 AM said...

Kalau nak share baki kt maxis camne hihi

Putra Zhotra on August 30, 2017 at 3:40 AM said...

Care nak share umobile kt maxis camner hihi

Putra Zhotra on August 30, 2017 at 3:42 AM said...

Care nak share umobile kt maxis camner hihi

Putra Zhotra on August 30, 2017 at 3:42 AM said...

Care nak share kredit umobile kt maxis camner hihi

Putra Zhotra on August 30, 2017 at 3:43 AM said...

Kalau nak share baki kt maxis camne hihi

Dealer Topup Malaysia said...

Umobile ke umobile pun masih dalam proses, apatah lah ke line lain

Dealer Topup Malaysia said...

Sabar je lah Anonymous..hehe.
Umobile dia fokus kepada lain, cara share kredit dalam Malaysia, mungkin bukan keutamaan mereka lagi buat masa nie

--------------------------- (=^_^=) ------------------------------

Related Posts with Thumbnails

Followers

© 2010 Genius Resources is proudly powered by Blogger